Anasayfa     Kurumsal      Ticari Çözümler
MeTu Bilgisayar

ETİMESĞUT BİLGİSAYAR SERVİSİ
0533 660 85 32
0312 244 44 31

HER MARKA BİLGİSAYAR
SATIŞ VE ONARIM MERKEZİ

30 AĞUSTOS MH
ÖĞRETMENLER CD NO:28/A
ETİMESĞUT/ANKARA
   
Bilgisayar Kasaları
Bilgisayar Kasaları masaüstü bilgisayarların anakart, işlemci, ram, hard disk, ekran kartı, ses kartı, cd rom gibi iç donanımları bir arada tutan, soğutma, darbelere karşı koruma ve enerji verme görevlerinin yapıldığı parçadır. Genel olarak üzerinde açma, kapatma, yeniden başlatma ve kilit düğmeleri bulunur. Tuşlar için güvenli bir bölme olması çarpmalara karşı yararlı olmaktadır. Kasa içi led aydınlatmalar ve ek fanlar ile kasanın görüntü ve işlev kalitesi yükseltilebilir.

Kasanın en önemli bileşeni güç kaynağıdır. Güç kaynağı ile birlikte satılan veya güç kaynağı olmayan kasa çeşitleri bulunmaktadır. Güç kaynağı normal elektriği bilgisayarın ihtiyacı olan enerjiye çevirir. Bilgisayar kasası alınırken güç kaynaklı bir kasa alınacaksa gücü mümkün olduğunca yüksek seçilmesi yararınıza olacaktır. Bu nedenle kasadan bağımsız bir kesintisiz güç kaynağı da kullanabilirsiniz. Soğutmada yararlı olması için de hava giriş-çıkış delikleri kasa seçiminde önemli rol oynamaktadır.

Bilgisayar kasalarının arkasında portlar bulunmaktadır. USB portu ile klavye, mouse ve bir çok harici cihaz bağlanabilir; video girişlerine monitör, projektör bağlantısı yapılabilir. ATX, Mid ATX ve Micro ATX kasa boyutlarını ifade etmektedir. Kasanızın geniş bir yapıya sahip olması sıcak havanın dışarıya atılmasında yararlı olur. Kasa çeşitlerini ihtiyacınıza göre filtrelerde inceleyerek satın alabilirsiniz. Cooler Master, Corsair, Frisby gibi markalara ait bilgisayar kasalarını uygun fiyatlar ve çeşitli taksit seçenekleriyle Metu Bilgisayar'da.

Güç Kaynakları

Güç Kaynakları bilgisayar güç kaynağı veya power supply diye adlandırılır. Bilgisayar kasasının içindeki parçalara şebekeden gelen akımı doğru bir şekilde aktarmaya sağlayan elektronik donanımdır. Bilgisayarınızın iç donanımları ne kadar iyi olursa, güç kaynağınız da yeterli enerji sağlaması için o kadar güçlü olması gerekir. En ucuz bilgisayar güç kaynaklarını kampanya ve indirimlerimizi takip ederek, taksit seçenekleriyle Vatan Bilgisayar'dan alabilirsiniz.

Power Supply nerelerde kullanılır?
Güç kaynağı elektrik enerjisini, DC akıma dönüştürerek bilgisayar için gerekli enerjiyi dağıtır. Günümüzde, bilgisayarlarla birlikte enerji dağıtımına ihtiyaç duyan başka cihazlarda da kullanılır. Standart bir bilgisayarın kullanmış olduğu güç kaynağı yaklaşık 300 ile 600 Watt tır.

Power Supply nedir ne işe yarar?
Bilgisayarın iç yapısında sistem parçalarını çalıştırıp gerekli enerjiyi eşit miktarlarda dağıtabilmek için kullanılan iç donanım birimidir. Güç kaynağı şebekeden bilgisayara gelen elektrik akımını düşürerek her parçanın ihtiyacı kadar elektrik gönderimi sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Power Supply ne kadar olmalı?
Genellikle tam olarak ihtiyacınızı karşılamaktansa daha yüksek watt seçmek daha mantıklıdır. Sisteminizin 500 watt (genel oyun sistemleri için yaygın bir numara) kullanacağını hesapladıysanız rahatlık sağlaması ve gelecekte yükseltme imkanı için 600 veya 650 watt çıkışlı bir PSU seçmek mantıklı bir seçim olabilir.

Power Supply her kasaya uyar mı?
PSU'nın Watt olarak gücü artınca genişliği de artmaz. ... Yüksek çıkış gücü olan PSU'da yer darlığı oluşturabilecek durum kablo sayısını artması olabilir. Bu durumda da iyi markalarda tak-çıkart kablo kullanıldığı sürece minitower dahil standart her kasaya her güçte PSU takılabilir.

Bilgisayar güç kaynağı yetersizliği nasıl anlaşılır?
pc kendi kendini resetliyorsa , oyunlarda ara ara donma oluyorsa ve yine psu fanı her zaman yüksek devirde dönüyorsa büyük ihtimalle psu yetersizdir.. pc kendi kendini resetliyorsa , oyunlarda ara ara donma oluyorsa ve yine psu fanı her zaman yüksek devirde dönüyorsa büyük ihtimalle psu yetersizdir.

Güç kaynağı nasıl kontrol edilir?
Ana kartınıza PSU nuzdan gelen 20+4 pinli soketi çıkartın. Kabloların arasından YEŞİL kabloyu ve herhangi bir SİYAH kablonun girişini tespit edin. Atacınızın uçlarını bu girişlere takın. Ataç takılı olduğu sürece PSU nuz çalışacaktır.

Güç kaynağının kaç watt olduğunu nasıl öğrenebilirim?
dışında yazılanlara bakma.power supply içini aç en büyük transistörlerin üstündeki değeri oku.300 watt için bu değer 830mF olması gerek.ona göre hesapla işte.415mF ise 150watt demektir... Örneğin Everpower ph400 (400w etiketli) psu için %68 dir.
MeTu Bilgisayar

ETİMESĞUT BİLGİSAYAR SERVİSİ
0533 660 85 32
0312 244 44 31

HER MARKA BİLGİSAYAR
SATIŞ VE ONARIM MERKEZİ

30 AĞUSTOS MH
ÖĞRETMENLER CD NO:28/A
ETİMESĞUT/ANKARA